Diş Eti Hastalığına Doğal Çözüm




 Modern dünyada bilinen en yaygın bulaşıcı hastalıklardan biri diş eti hastalığı ve bununla bağlantılı diş çürümesi sorunları olup, dünya çapında 3.9 milyar insanı etkilemektedir. Periodontal hastalık olarak da adlandırılan bu sıklıkla gözden kaçan sağlık sorunu, artmış kardiyovasküler hastalık, artrit, diyabet ve hatta bunama riskiyle doğrudan bağlantılıdır.


Diş Eti Hastalığına Doğal Çözüm


Periodontoloji uzmanı ve fonksiyonel tıp uygulayıcısı Dr. Alvin Danenberg'e göre, diyet ve yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirmek bu büyük sağlık tehdidini tersine çevirmenin anahtarıdır.
Diş çürüğü ve diş eti hastalığının gerçek nedenini ve ayrıca ciddi sağlık sorunlarından kaçınmanın ne kadar etkili olduğunu keşfedin . Bir sonraki NaturalHealth365 Konuşma Saatinde, Jonathan Landsman ve Dr. Alvin Danenberg, diş eti hastalığının neden bu kadar büyük bir sorun olduğunu ve optimal ağız sağlığını korumak için en son doğal teknikleri anlatıyor. Sağlığınızla ilgili bu önemli şovu kaçırmayın.

Danenberg'e göre, insanların "avcı toplayıcılar" dan "çiftçilere" geçene kadar diş çürümesi yaklaşık 10,000 yıl önce duyulmamıştı. Sonuç olarak, karbonhidrattan zengin bir diyetin kabulü ve ayrıca endüstriyel olarak işlenmiş unun ortaya çıkması ve Şeker, çürük ve diş eti hastalığının görülme sıklığında patlamaya neden oldu.

Evde yapılan hububatların artan tüketimi, diş taşı veya plaklarında belirgin bir artış yaratırken şuruplar, meyve suları, sodalar ve konsantrelerdeki "serbest" şekerler, diş çürümesine neden olan asit üretir; bu da dişi yok eden uygulamaların "ikili bir serseri" sonucunu doğurur.
Buna ek olarak, Dr. Danenberg, ağız bakımı için en iyi yol hakkında çok fazla bilginin kalmadığını ve hastalık riskinin arttığını belirtiyor. Sonuç: zayıf beslenme, toksisite ve zayıf ağız sağlığının tetiklediği kronik iltihap hayatımızı risk altına sokuyor ve bunların tümü önlenebilir.



Dr. Danenberg, "ataların beslenmesini" şiddetle önerir; bu, sadece rafine edilmemiş, işlenmemiş, bütün doğal gıdaları tüketmenin bir uygulamasıdır. Bu gıdalar doğası gereği, diş sağlığını korumak açısından besin yoğunluğu ve anti-inflamatuar, iki önemli faktördür.
Şaşırtıcı bir şekilde diş plakası her zaman kötü değildir ve "sağlıklı diş plağı" ifadesi terimlerle çelişki oluşturmaz. Dr. Danenberg'e göre - antibakteriyel ağız gargaralarına karşı tavsiyelerde bulunur - sağlıklı diş plakları hastalıklara neden olan bakterilerle savaşabilir, dişleri yeniden mineralize edebilir ve asit düzeylerini stabilize etmeye yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, iltihap, bu hassas dengesini bozabilir, zayıf gıda tercihleri ​​gibi.

Ağızdaki bakteri öldürülmemelidir, ancak yararlı mikroorganizmaların büyümesini teşvik etmek için "beslenmelidir". Bunun nedeni, ağız bakterileri, zararlı bakterileri kontrol altında tutan hidrojen peroksit üretirler.

Dr. Danenberg, ağızda zararlı bakterilerin büyümesini azaltmak ve faydalı bakterilerin büyümesini teşvik etmek için jilet gibi sağlıklı miktarda prebiyotik yiyecekler yemelerini ve tabii ki rafine edilmiş (işlenmiş) şekerlerden kaçınmalarını öneriyor.

Yorumlar