Tendon Bağlarını Güçlendiren Formül



İnsan vücudunda en hassas bölgeler arasında yer alan diz tendonları ve bağları, güçsüz oldukları zaman bir takım hastalıkalara yol açabiliyor. Bunun için egzersiz ve alternatif bir takım yollara başvurmak gerekir. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda diz tendonlarına iyi gelen doğal formülü açıklayacağız.
Tendon ve bağlar dizimizin hareket etmesine yarayan noktalarda bulunurlar ve vücut yapısı için  önemlidirler. Eklem fonksiyonlarının tam olarak çalışması için zorunludurlar. Eğer sizde diz ağrıları çekiyorsanız bu doğal yöntem tam size göre. Bununla birlikte yürüyüş ve egzersiz yapmayı sakın ihmal etmeyin . Bir sonraki sayfaya geçerek konu hakkında geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Diz Tendonlarını Güçlendiren Doğal Formül


Yulaf Ezmesi, Ananas Ve Tarçın ile yapacağınız karışım sayesinden eklemlerinizdeki ağrılardan kurtulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri birbir sıraladık.

Gereken Malzemeler;

2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
2 yemek kaşığı badem kırığı
1 bardak yulaf kepeği
250 ml su
1 bardak ananas suyu
1 bardak portakal suyu

Hazırlanış Şekli:

Suyu kaynatarak içerisine yulaf kepeklerini ekleyiniz. Hafif karışımla pişiriniz. Pişme işlemi tamamlanınca ananas suyu, portakal suyu, bal, tarçın, badem ve yulafı bir blendıra ekleyin ve malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Ve karışımınız hazır.
Ananas içeriğinde bulunan bromelaini diz iltihaplanmalarına karşı oldukça etkilidir. Bu karışımın faydasını görmek istiyorsanız her sabah bir bardak mutlaka tüketmelisiniz. Basit bir hazırlama aşaması mevcuttur ve tendon ve bağları desteklemektedir.




Diz tendon ve bağlarınızı güçlendirmek için kullanacağınız tarif şu şekildedir;

1 adet iyi olgunlaşmış muz
1 adet taze sıkılmış portakal suyu.
2 yemek kaşığı şekersiz jelatin (40 gram)
2 yemek kaşığı bal

Gördüğünüz gibi malzemeler kolay ve basit. Her yerden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Malzemeleri öğrendiğimize göre şimdi hazırlanma şekline geçebiliriz. Bir sonra ki sayfa da hazırlanış şeklini okuyabilirsiniz.

Hazırlanma Şekli:

İki adet muzu soyarak ilk işleminize başlıyoruz. Muzları iyice ezin. Muz alırken üzerinde siyah noktaların bulunduğu muzları ilk olarak tercih etmeniz daha iyi olur. Ezdiğiniz muza iki yemek kaşığı bal katın. Daha sonra jelatini hazırlayınız.

Jelatini hazırlamak için ilk olarak jelatinin suda çözünmesini sağlayın. Etkili bir netice alabilmek için benmari usulü ısıtın. Portakal suyunu da biraz ısıtarak ve topaklanmasını önlemek için usulca portakal suyuna ekleyin. Daha sonra uygun bir kalıbın içerisine karışımınızı dökerek buzdolabında dinlenmeye alın. Yirmi dakika yeterli bir süredir. Ardından kalıbı bir tabağa ters şekilde kapatarak ayırın ve üzerine bal ve muz karışımını ekleyin.








Yorumlar