Sadece Profesyonellerin Bildiği 11 Zekice Hile



Mimarların hatalarını sarmaşıklarla, mayonezli şeflerle kapladıklarını söylüyorlar. Maalesef, tüm pişirme aksilikleriniz kalın bir sos tabakası yardımıyla sabitlenemiyor. Bazen çok daha zorlu saldırıları kullanmanız gerekir. Endişelenme! Aslında aşırı pişirmeden fazla şekillendirmeye kadar lezzetleri dengelemek ve bu tıkanmaları maskelemek için basit malzemeleri kullanabilirsiniz.
Bu yüzden, daha yeni yapmış olduğunuz ya da köpeğe sunacağınız yemeğin dışarı atılmadan önce, yemeğinizi ve gururunuzu kurtarmanıza yardımcı olacak mutfak ömrümüzü kontrol edin.

1. Sert et

Hiç iyi baktığınız eti aldınız mı? Yemek piştikten sonra çiğnemek zor ve zorlandınız mı? Cevabınız 'evet' ise, endişelenmeyin. Her zaman ihale, mükemmel tatma eti ile sonuçlanacak birkaç numara.
Meyveleri kullanın . Elma, ananas, mango ve armut her şey iyi çalışıyor. Gerekirse meyveleri soyun, sonra ince dilimlere kesin. Et parçalarını meyve dilimleri ile pişirin. Meyve suları, sert et kesimlerini yumuşatmada harika. Bu yüzden domuz eti ananasla sık sık pişirilir.
Şak kullan. Kıyılmış soğan ve elma birleştirilerek ayrı bir kapta bir marine hazırlayın. Bitirdiğinizde, zeytinyağı ve biraz süt ekleyin. Lezzet ve hassasiyet eklemek için eti bir gecede buzdolabında koyun haline getirin.
Kola kullanın. Kok kömürü mükemmel bir et yumuşatıcı olarak işlev görür. Kızartmadan önce eti sadece 10 dakika Coca-Cola'da bekletin. Sonra eti marineadan çıkarın biraz kurumaya bırakın ve kızartmayı karabiberle karıştırın. Et yemeklerinizi lezzetli bir lezzet vermek için bu yöntemi kullanın. Ve bir bonus daha: Bu tarifi oldukça kalın dilimler için uygundur.
Bir limon kullanın . Pişirmeden önce eti limon suyunda 30 dakika kadar marine etmeniz, daha yumuşak hale getirmek için yeterlidir. Ayrıca sirke de kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, bu durumda, et bir gece boyunca marine içerisine batırılmalıdır.

2. Aşırı tuzlu çorba

Çorbanıza çok fazla tuz kattıysanız, kurtarmanıza yardımcı olacak birkaç şefin sırları burada:
Elbette, en kolay düzeltme daha fazla su katmak ve çorbanızı birkaç dakika daha pişirmektir. Bununla birlikte, bu yöntem çanağınızın tadını etkileyebileceğinden uygun olmayabilir.
Yüzen tuzsuz et suyunu buldıysanız, biraz tuz ilave edin. Bu, tadı hiç ödün vermeden çorbanızı daha az tuzlu yapmanıza yardımcı olacaktır.
Et suyu ile yapılan numara senin için işe yaramıyorsa, tencereye pirinç dolu küçük bir torba koymayı deneyebilirsiniz. Pirinç, ekstra tuz ilavesinin bir yolu olan mükemmel bir emicidir.
Bazı şefler de tadı düzeltmek için rafine şekeri kullanır. Bir kaşık şekeri bir kaşık üzerine koyun ve çorbaya koyun. Şeker eriyene kadar bekleyin ve bir parça daha ekleyin. Tuz seviyesi kabul edilene kadar birkaç kez tekrarlayın.
Patates, şehriye veya makarna gibi gıdalar tuz emmeye yardımcı olabilir. Tarifi elveriyorsa, sadece bu katkı maddelerinden daha fazlasını ekleyin. Bu ürünlerden hiçbiri tarifte bulunmazsa, birkaç soyulmuş patates koyun ve onları çekmeden önce yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Patates, aşırı miktardaki tuzu emer ve çanağın tadını bozmaz.

3. Sert soğan tadı
Pişmemiş soğanların keskin kokusu veya tadı sizi rahatsız ediyor. Bununla birlikte, yemekleri soğan olmadan pişirmek zor bir görev olabilir. Neyse ki, işlenmemiş soğan tadını çıkarmanın kolay bir yoludur. Çiğ soğanları istediğiniz gibi dilimleyin veya kesin ve bir kase soğuk suya koyun. Bu, acı tatdan kurtulmanıza yardımcı olur.

4. Aşırı tuzlu et
Ekşi krema, bir et tabağındaki fazla tuzluluğu dengelemeye yardımcı olabilir. Eti bir kase ekşi krema koyun ve soğutun. Alternatif olarak, çanağınıza tuzsuz yağ veya un sosu (un, su ve ekşi krema) da ekleyebilirsiniz. Garsonsuz garnitür yiyecek kurtarmanın bir başka yoludur. Zemin sığır etini overseniz, ince kıyılmış lahana, kabak veya rendelenmiş çiğ patates ekleyin. Bu malzemeler yemeğinizi daha yumuşak ve sulu hale getirecektir.

5. Aşırı tuzlu sebzeler
Birkaç domates eklerseniz, sebze yağmuru az tuzlu hale gelecektir. Onları iyice doğrayın ve overealted çanağınızla birlikte pişirin. Aşırı tuzu pişmiş sebzelerden çıkarmak için tuzsuz kaynar su dökerek birkaç dakika pişirin. Mantar yemekleri ayrıca tuzsuz soslar, garnitürler veya ekşi krema kullanarak kurtarılabilir.

6. Kıyılmış et veya diğer gıdalar
Eti pişirirken, esas olarak çiğ içeceğiniz kömürleşmiş bir protein bloğuyla sonuçlanırsanız, yanmış katmanı kesin ve yağ, su veya et suyu ile kaynatmaya devam edin. Yanmış kokuyu yemeğinizden çıkarmak için, başka bir kaba aktarın ve nemli bir bezle örtün. Hoş olmayan kokunun çoğunu ıslatacaktır. Yanmış lezzet ve tadlardan kurtulmanın bir başka yolu, çanağınıza sıcak süt ilave etmektir.


7. Soğutulmuş yemekler
Hiç evde büfe ayarladın mı? Eğer öyleyse, muhtemelen sıcak yemekleri sıcak ve soğuk gıdaları soğuk tutarak sıcak servis yapmanın zorlu olabileceğini bilirsiniz. Neyse ki, çözüm oldukça basittir. Üzerine yiyecek koymadan önce fırında 5 dakika boyunca sıcak plakaları veya diğer sunum parçalarını koyun. Veya soğuk gıdalar sunmayı planlıyorsanız, plakaları buzdolabında soğutun.

8. Çok fazla yağlı et suyu
Et suyu içinde çok fazla yağ varsa, soğuması için buzdolabına koyun. Tepedeki yağ sertleşene kadar bekleyin ve ardından çıkarın.

9. Tencereye yapışan gözleme
Krepin tencereye yapışmasının çeşitli nedenleri vardır. Pilav çok ıslak ise biraz un ekleyin. Un düşük kaliteli ise, biraz irmik unu ilave edin. İçeri pileyi koymadan önce kızartma kabını yağla önceden ısıtmak da önemlidir.

10. Çok ince olan muhallebi
Muhallebanın krema veya çırpılmış kremadan daha kalın bir tutarlılığa sahip olması gerekir. Ancak bazen çok ince olabilir. Neyse ki, kalınlaştırmak için bazı hileler var. Biraz un alın ve iyice karıştırın. Yine de yoğunlaşmıyorsa, biraz daha ekleyin. Muhallebi birkaç dakika daha pişirmeye çalışabilir veya buzdolabına koyabilirsiniz.

11. Frostbitten sebzeler
Buzlanmış patateslerin oda sıcaklığında 5-7 gün boyunca yavaş yavaş ısınmalarına izin vererek (18-20 ° C veya 64-68 ° F) tatlı tadlarını azaltabilirsiniz. Bir soğutulmuş soğan 3-5 ° C'de (37-41 ° F) çözülecekseniz şımarık olmayacaktır.

Yorumlar