Kimsenin Amacını Bilmediği 9 İnsan Vücudu Organı





21. yüzyılda dahi, insan vücudunda, bilim adamlarının hala tam olarak kavranamamış bazı organları var. Bizde çoğumuzun duymuş olduğu ama bir çoğunun yanlış bilgilerden meydana geldi organlar hakkında ufak bir araştırma yaptık. İşte Kimsenin Amacını Bilmediği 9 İnsan Vücudu Organı



Epifiz

Bu bez melatonin hormonu üretir. Yalnızca karanlık olduğunda ve vücudun sirkadiyen ritimleri tarafından düzenlendiğinde üretilir.
Bazı balıklar, amfibiler ve sürüngenler epifiz yerine parietal (veya üçüncü) göze sahiptir. Farklı ışık yoğunluğunu algılar, ancak görüntü üretemez. Bir retina ve bir lensin eşdeğeri var, ancak işlevleri insanlardaki epifizinkiyle karşılaştırılabilir: sirkadiyen ritimlerin düzenlenmesi.
Ezoteriklerin üçüncü göz hakkında konuştıklarında, epifizi aklınızda tutmaları tamamen mümkündür. Fakat bizim için, epifiz artık gözle karşılaştırılabilir herhangi bir işleve sahip değildir.

Kuyruk kemiği

Çoğu kimse, insan vücudundaki kuyruk kemerinin körelmiş bir kuyruk olduğunu biliyor; ancak önemli fonksiyonların önemli bir bölümünü çok az kişi biliyor. Bağırsakların ve genitoüriner sistemin işleyişi için gerekli olan birçok farklı kas ve bağların yerine sabitlenmesine yardımcı olur.
Buna ek olarak, vücudunuzun pozisyonunu değiştirdiğinizde kuyruk kemiği fiziksel yükleri doğru şekilde dağıtmada rol oynar.

Ek

Otçul hayvanları içerisinde yaşayan, ikinci selülozu sindiren bazı bakteriler vardır. Bununla birlikte, insanlarda bu gibi bakteriler çok daha az önemlidir. Ek, tabii ki, her zaman iltihaplanma riski altındadır ve bu durumda acilen çıkarılması gerekir. Bu sebeple, doğumda ek maddenin çıkarılmasının uzun süredir ABD'de standart bir politika olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte, çocukların daha yavaş fiziksel ve zihinsel gelişimlerine duyarlı oldukları ve daha sık sık hasta oldukları ortaya çıktı.
Ek, bağırsaklarımızda yaşayan faydalı bakterilerin benzersiz bir "çiftliği" tür. Ekleri genellikle çıkarılan insanlar zehirlenmekten kurtarmayı daha zor buluyor ve bağışıklıkları genelde daha zayıf oluyor.

Bademcikler (bezleri)

Bademcikler, epifarenksde yer alan adenoid birikimdir. Bizi günlük olarak büyük miktarlarda soluduğumuz bakteri ve virüslerden koruyorlar.
Bazen eğer bademcikler uzun süre iltihaplanırsa, vücudu korumaktan ziyade kendilerini bir enfeksiyon kaynağı haline getirebilirler. Bu vesileyle doktorlar genellikle bunları kaldırmalarını önerir.
Bununla birlikte bademcilerin tam immünolojik rolü hala tam olarak anlaşılamamıştır.

Erkekler üzerindeki emzikler

Nipellerin görünümü, kavramadan hemen sonra Y-kromozomunun aktif olmadığı ve bu nedenle tüm embriyolar gelişimine aynı şekilde başlamış olması gerçeğiyle bağlantılıdır. Gelişmenin ikinci ayı boyunca yalnızca genlerin "açık" olduğunu belirtti. Bu noktada, erkeklerdeki ilk cinsel bez testis haline gelir ve erkek seks hormonları üretmeye başlar. Dolayısıyla önemli miktarda yeniden yapılanma gerçekleşir. Bununla birlikte, meme uçları yerinde kalır.

Dalak

Dalak bir zamanlar "tam bir gizem" olarak adlandırıldı. Fonksiyonları hala tam olarak anlaşılamamıştır. Bununla birlikte, aşağıdaki hususları biliyoruz:

Lenfositler ve antikorlar üretir;

Kalıntıları karaciğere gönderen eski kırmızı kan hücrelerinden kurtulur;
Vücut büyük fiziksel yüklerle uğraştığında serbest bırakılan kan için bir "depo" görevi görür.

Paranazal sinüs 

Paranazal sinüsün işlevleri konusunda hala oybirliği yoktur. Farklı teorilere göre, sinüsler şunlara yardımcı olur:

Kafatasındaki kemiklerin göreli ağırlığını azaltın;
Bir ses panosu gibi davranan birinin sesini üretin;
Darbe emici olarak davranarak travmayı hafifletir;
Isınır ve nefes aldığımız havayı nemlendiririz.

Timus / timik bezi
Timusta virüslere ve enfeksiyonlara karşı savaşan T hücreleri oluşur. Bu süreç, yaşamın ilk iki veya üç yıllarında en yoğun olanıdır ve ardından işlevleri azalmaya başlar. 30 yaşına geldiğinde, timus neredeyse tamamen işlevini yitirir ve yaşlı insanlarda neredeyse iz kalır.

Vomeronazal organ
Bu organ hayvanlarda çok iyi gelişmiştir. Yardımıyla, sıradan bir koku duyusu ile mümkün olmayan uçucu kimyasalları algılayabilirler. Hayvanlar ayrıca feromonları alabilmek için de kullanıyorlar. Belki de kedinin ağzı açık olan bir şey koklayan fark ettik? Bunların hepsi vomeronasal organa kadar.
İnsanlar da bu organa sahipler, ancak hayvanlarda olduğu gibi sofistike hiçbir yere yakın değiller ve burun boşluğundaki bir depresyondan başka bir şey gibi görünmüyorlar. Bunun bizim için herhangi bir amaca hizmet edip etmediği bilinmiyor.

Yorumlar