Bir çok kadının vazgeçemediği muhteşem tatlılardan bir tanesidir. Kakaolu ıslak kek hem lezzetiyle hemde kolaylığı ile sıkça yapılır. Çocukluğumuzdan beri severek tükettiğimiz kakaolu ıslak kek, yapımında ayrılan sıvı kek harcının yarattığı akışkan kıvamdan dolayı farklı ve leziz bir deneyim yaşatırken aşk acısı başta olmak üzere her türlü acıya iyi geliyor. Kakaolu ıslak tarifinde hemen hemen her evde ve el altında bulunan malzemeler yer alıyor. Gelelim tarifine
Kakaolu Islak Kek Malzemeleri
-3 adet yumurta-1 su bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı ayçiçek yağı
-4 yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-2,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-Kek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağı
Pişirme Süresi
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Kakaolu Islak Kek Yapılışı
Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.
Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.
Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.
Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder