Bazen, telefonunuzun iyi parçalanması veya sorun yaşamaya başlaması için birkaç damla su veya artan hava nemliliği yeterlidir. Tabii ki, en iyi seçenek garanti yoluyla tamir etmektir. Peki bu seçenek değilse ne yapmalısınız? İşte Islanmış Telefonunuzu Kurtarmanıza Yardımcı Olacak İpuçları
1-Telefonu mümkün olan en kısa sürede sudan alın ve derhal kapatın. Telefon parçaları birkaç saniye içinde suyun akmasına izin veriyor, bu yüzden kuru olduğundan emin oluncaya kadar tekrar açmayın. Dahası, telefonun içindeki su kısa devreye neden olabilir.
2-Telefonu sudan çıkardığı anda çantayı çıkarın ve pili çıkarın . Bu, iç devrelere zarar verme riskini azaltmaya yardımcı olur. Telefonu ve içindeki kısımlarını bir kağıt havlu veya yumuşak bir bezle dikkatli bir şekilde silin.
3-SIM kartı geri al. Kurutun ve telefon kullanıma hazır oluncaya kadar kuru kalmasına izin verin.
4- Telefonunuzdaki delikleri veya çatlaklara (kulaklık, koruyucu kart ve kapaklar gibi) girebilecek kulaklıklar, hafıza kartları ve diğer cihazları kapatın ve fişten çekin .
5- Kullanışlı bir elektrikli süpürgeniz varsa, suyunu telefonunuzdan atmak için kullanın. Kalan nemden kurtulmak için, telefonun her bir parçasını 20 dakika boyunca üfleyin - cihazı her yöne doğru üflerken sürekli olarak ters çevirmeyi unutmayın.
Telefonu elektrikli süpürge ile iyi bir mesafede tutun veya cihazınız için daha da kötüsü statik oluşabilir.
6- Telefonu kurutmak için , en zayıf ayarında olsa bile saç kurutma makinesi kullanmayın . Bu, suyu yalnızca telefonun çekirdek elektronik bileşenleri için tehlikeli olan daha derinlerine itecektir. Sıcak hava ayrıca telefonun bazı bölümlerini eritebilir.
7-Telefonunuzu pirinci dolu bir plastik torbaya koyarak kurutmayı deneyebilirsiniz; bu nedenle nem emer, bu nedenle, telefon ve pilin tüm suyunun pirincin içine girip korozyonu yavaşlatma ihtimali vardır. Cihazı çantaya koymadan önce kasayı çıkarın ve pili çıkarın. Onları çantaya koyun.
Bu işlem en az 2-3 gün sürer. Evet, bu yavaş, fakat acele etme sizi iyi yapmaz. Telefon kuruduktan sonra nemlerin daha iyi emilmesini sağlamak için zaman zaman ters çevirin.
Pirinç yerine silika jeli kullanabilirsiniz - bu genellikle mağazalarda ayakkabıya ve diğer giysilere konan küçük poşet. Su daha da ıslatır.
Bir absorbe edici ile çantada yatarken telefonunuzu her saat başı ilk altı saat boyunca kontrol edin. Yüzeyinde nem varsa, kağıt havluyla tekrar silerek temizleyin ya da bir elektrikli süpürge ile kurutun.
8-Tüm açıklıkların tamamen kurumasına izin vermek için telefonu güneşin içine koyun .
Şunları yapabilirsiniz Bir emici mat ya da kağıt havlu üzerine Cihazı bir elektrik süpürgesi ile bunu kurutulmuş olsa bile, ya da bir pirinç torbasına koydu. Bu, kalan sudan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
9- En az 24 saat sonra telefonunuzu inceleyin ve kuru görünmesini sağlayın. Tüm bağlantı noktalarını, bölmeleri ve çatlakları kontrol edin. Cihaz kuru ve temiz görünüyorsa, pili tekrar takarak açabilirsiniz. Açıldığında garip sesler gelmesine özellikle dikkat edin: bir şey duyarsanız, telefonun arızalı olması sebebidir.
10- Telefon kuru görünüyorsa ancak açılmıyorsa , boş bir pil olabilir. Şarj cihazını takın ve tekrar açın.
Telefonu şarj etmeniz yardımcı olmazsa, garanti servisiyle bağlantı kurmayı denemelisiniz. Su maruziyetini gizlemeye çalışmayın, çünkü telefon arızanın nedenini gösteren göstergeler içermektedir. Uzmanlara daha fazla bilgi verince ne kadar yanlış olduğunu bulmak ve cihazınızı onarmak o kadar kolay olur.
Tavsiyeler ve uyarılar
Mağazalarda satılan özel kitler, özellikle ıslak cep telefonlarını yeniden canlandırmak için yapılır - durumunuzda bir tane satın almak isteyebilirsiniz.
Telefonunuz tuzlu suya düşmüşse, pil konektörüne girmiş olabilecek tuz kristallerinden kurtulmak için suyu temiz su ile silin.
Islak bir telefondan elektrik süpürgesine basmayın - elektrik çarpması riski vardır.
Telefonunuzu şarj etmeden önce iyice kurutmanız çok önemlidir.
Telefonunuzun sıcak bir yerde çok uzun süre kalmamasına veya parçalarının bir kısmının erimesine izin vermeyin. Pili ısıtmayın - sızdırabilir veya patlayabilir.
Telefonu kendiniz sökmeye çalışmayın. Bunu profesyonellere bırakın - bu deneyler kısa devre veya kimyasal zehirlenmelere neden olabilir.
Kaynak wikiHow
Yorumlar
Yorum Gönder