Mutfakta sıkça kullandığımız defne yaprağının yazacağımız faydalarını öğrendikten sonra sizde her yemekte hem tat vermek hem de sağlık için sıkça kullanacaksınız. Defneyaprağının hanımlar için en önemli faydası vücutta bulunan fazla suyu atmasıdır. İşte defne yaprağının bilmediğiniz o faydaları.
Defne Yaprağı ve Defne Yaprağı Çayının Faydaları:
Etkili bir balgam söktürücüdür.Terleme sorununu giderici özelliği bulunmaktadır.
Göz sağlığı için faydalıdır.
Demir, magnezyum, kalsiyum ve manganez içeriği bakımından oldukça zengindir.
Yüksek oranda A vitamini barındırır.
Sindirim probleminiz varsa mutlaka kullanmalısınız.
Mide ağrılarına karşı tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
Etkili bir antioksidandır.
Pürüzsüz ve güzel bir cilt için kullanılması tavsiye edilmektedir.
Vücut direncini artırarak sizi hastalıklara karşı korur.
Defne yaprağının yağı yaralara faydalıdır.
Öksürüğe karşı faydalıdır.
Defne yaprağı yağı romatizma ve kas ağrılarında faydalıdır.
Uykusuzluk problemine karşı etkilidir.
Tansiyon rahatsızlığı bulunanlara önerilmektedir.
İştah açıcı özelliği vardır.
Defne Yaprağı Çayı Hazırlama:
1 – Defne Yaprağı Çayı Hazırlama: Uygun büyüklükte bir fincanın içerisine bir bardak su ve üç adet defne yaprağı ekleyerek kaynatın. Tam olarak kaynadıktan sonra ocaktan alarak beş dakika demlenmesi için beklemeye alın. Son olarak çayı süzerek içebilirsiniz.2 – Defne Yaprağı Çayı Hazırlama: Diğer bir hazırlama şeklide demleme yöntemidir. Bir su bardağı kaynamış suyun içerisine dört adet defneyaprağı ekleyerek bardağın ağzını kapatın ve on dakika boyunca demlemeye alın.
Not: Damak zevkinize göre tatlandırma amaçlı bir miktar süt yada bir miktar bal ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder