Prof.Dr İbrahim Saraçoğlu uzun çalışmaları sonucunda ibrahim saraçoğlu alerjik astım bronşit bitkisel tedavi kürü keçiboynuzunun nefes darlığına iyi geldiğini tespit etmiş ve yine uzun çalışmalar sonucunda geliştirilen keçiboynuzu kürü ile alerjik astım ve bronşit rahatsızlığının tedavisinde çok büyük katkılar sağladığını belirlemiştir.
İbrahim Saraçoğlu Astım Keçiboynuzu Kürü
6-7 adet özellikle koyu kahverengi ve orta boy keçiboynuzu (Açık renkli keçiboynuzlarının tedaviye katkı oranları koyu renkli olanlarına göre daha azdır) Keçiboynuzlarını soğuk su ile durulayıp daha sonra küçük tanelere ayırın. Bu işlem yapılırken yarım litre suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra küçük tanelere ayırdığınız keçiboynuzlarını kaynayan suyun içine bırakın. Kısık ateşte 8-9 dakika kaynattıktan sonra soğuması için ateşten alın. Soğuduktan sonra suyunu cam bir şişeye süzerek doldurun. Bu suyu 3 günu aşmayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirisiniz.
Keçiboynuzu Kürünün Uygulanışı
Yetişkinler her sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinden önce 1 çay bardağı keçiboynuzu küründen tüketebilir. 5-12 yaş arası cocuklar ise alerjik astım ve bronşit mevcutsa sadece kahvaltıdan önce 1 çay bardağı tüketmelidir.
Keçiboynuzu Kürünün Uygulama Süresi
Keçiboynuzu kürü aralıksız 20 gün boyunca uygulanabilmektedir. 20 günden sonra 15 gün süresince 1 çay bardağı keçiboynuzu kürüne bir çay kaşığı kadar bal ilave ederek aynı şekilde sabah ve akşam tüketilmeldir.
Ayrıca Suna Dumankaya Hocamızda Bronşit İçin Bitksel Kür Tarifleri Verdi..
Bronşit için öncelikte doktorunuza danışınız ve kendi kendinizi tedavi etmeye kalkmayınız. Verilen tarifleri tedaviyi destekleyici olarak ve doktorunuza danışarak uygulayabilirsiniz.
Bronşit için doğal kürler :
Kür1
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı ısırgan tohumu
1 çay kaşığı zerdeçal
BRONŞİT İÇİN DOĞAL KÜRHazırlanışı :
Malzemelerden elde edilen karışım arzuya göre bal veya pekmezle tatlandırılıp günde iki kere birer çay kaşığı yenir.
Kür 2
Malzemeler:
1 Adet kara turp
1 çorba kaşığı kestane balı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı :
1 orta boy kara turp rendelendikten sonra elde edilen suyuna bal, limon suyu ve zeytinyağı ilave edilerek taze taze olarak gün içinde tüketilir.
Yorumlar
Yorum Gönder