Doğal bir şifa deposu olan zerdeçalın faydaları saymakla bitmiyor. Siz kadinneder.com okurları için zerdeçalın faydaları ve zerdeçal ile zayıflama konularını yazacağız.
Zerdeçalın sadece bir kaşığı hafızayı yüksek oranda güçlendirmeye yetiyor. Sabah kahvaltılarında zerdeçal tüketerek diyabet sorununu çözebilir ve diyabet riskini azaltabilirsiniz. Ayrıca yapılan pek çok araştırmalar neticesinde, sabah kahvaltısında tüketilen zerdeçal bilişsel becerilerinde azalma tehlikesi bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiği ortaya çıkmıştır.
Neredeyse tüm hastalıklara faydası bulunan zerdeçalın kilo vermeyi faydası yok mu derseniz. Elbette ki var. İşte zayıflatan mucize zerdeçal karışımı.
Ayrıca daha yazmış olduğumuz bu karışımı da okuyabilirsiniz.
–ZERDEÇAL İLE SÜPER ZAYIFLAMA–
Malzemeler:1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı zencefil tozu
Zayıflatan Zerdeçal İksirin Yapılışı:
Uygun büyüklükteki bir kâsenin içerisine tüm malzemeleri ekleyerek üzerine dört beş kaşık yağsız taze yoğurdu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığınız bu tarçınlı yoğurt kürünü sabah, öğlen ve akşam öğünlerinden 1-2 saat evvel aç karnına olacak şekilde tüketiniz.Şifa Kaynağı Zerdeçal Nasıl Tüketilmeli?
Şifa kaynağı en etkili olarak kullanılan ülkelerden olan Hindistan’da günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal tüketilmektedir. Bundan dolayı bu ülkede yaşayan kişilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri çok az oranlarda gözükmektedir. Diğer yandan zerdeçal kullananlardan diğer insanlara göre Alzheimer oranı çok düşük biçimde gözükmektedir.Zerdeçalın etkisini arttırarak vücut tarafından tümüyle emilmesini sağlamak için zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile beraber tüketmeniz daha faydalı olacaktır.
Ekstra kullanmanın haricinde Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı ekleyerek genel bir kullanım alanı da sağlayabilirsiniz. Her yemeğe tat verebilen bir bitkidir. Çayını demleyebilir yâda süt içerken içerisine bir miktar zerdeçal ekleyebilirsiniz. Hoş tadında dolayı salatalarınıza ekleyerek ve limon, baharat karışımlarıyla ekstre tat sağlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder