En önemli nedenleri arasında orta ve dış kulak iltihabı olan kulak ağrısı aniden ortaya çıkıyor. Sinüzit, soğuk algınlığı, diş çürükleri, çene problemleri gibi nedenlere de dayanan bu sıkıntıya karşı evde yapılacak basit ve etkili yöntemler fayda sağlıyor.
Kulak enfeksiyonu yetişkinlerden çok çocukları etkileyen bir sağlık problemidir. Yine de burada okuyacağınız çözümler küçük çocuklar için uygun olmayabilir. Çocuklarla ilgili tüm rahatsızlıklarda ilk önce bir doktora danışmak en doğrusudur.
İşte Kulak Enfeksiyonuna Karşı Doğal Tedavi Yöntemleri
Sarımsak
Sarımsağın antiviral, antibakteriyel ve iltihap önleyici özellikleri son derece güçlüdür. Hatta bu özellikleriyle sarımsak eczanelerde satıla antibyotiklerle karşılaştırılır. Sarımsağın içerdiği alisin adlı maddenin iyileştirici özellikte olduğu ve doğal bir ağrı kesici gibi etki ettiği bilinmektedir.2 çay kaşığı hardal yağına 2 diş sarımsak ekleyin. Yağı ısıtın ve sarımsağın sıcak yağa karışması için bir dakika bekleyin. Yağı soğutun. Bir diş sarımsağı karışımdan alın ve yağı kulağa damlayacak şekilde sıkın. Enfeksiyon geçene dek sarımsak yağını 3-4 kez kullanabilirsiniz. Aynı reçeteyi saf zeytin yağı ile de deneyebilirsiniz.
Fesleğen
Kulak enfeksiyonunu doğal yollardan iyileştirmek için yararlanılabilecek bitkilerden biri de fesleğendir. Ancak fesleğeni kulağınıza damlatmamalısınız. Vücudun iltihapla savaşmasına yardımcı bitkilerden fesleğeni kulağın dış bölgelerine uyguladığınızda ağrıyı alabilir ve şişliğe de iyi gelir.4-5 adet taze Hint fesleğeni yaprağını ezin ve suyunu çıkarın. Bu suyu hasta kulağın dışına ve üzerine sürün. Sıvıyı kulak kanalına kaçırmamaya dikkat edin.
Zeytin Yağı
Kulak enfeksiyonlarının nedenlerinden biri de kulak kirinin bakteri veya mantar kaparak Östaki borusunda tıkanıklığa yol açmasıdır. Biraz zeytin yağı yardımıyla bu tıkanıklığı kolayca açabilirsiniz.Biraz zeytin yağını hafifçe ısıtın. Kulağınıza bu yağdan birkaç damla damlatın. Yağ kulak kirinin yumuşamasını sağlayacaktır. Geriye itmemeye özen göstererek pamuklu bir kulak çöpüyle kiri temizleyin. Kulak çöpüyle kiri daha geriye ittirmemelisiniz. Bu nedenle çöpü fazla geriye itmeden, nazik şekilde kullanın.
Soğan
Çoğu sıcak yemeğin başlıca malzemelerden soğanın iyileştirici özellikleri de vardır. Kulak enfeksiyonu için de soğan tedavi amaçlı kullanılabilir.Küçük bir soğanı doğradıktan sonra fırında 10 dakika kadar ısıtın. Soğuduktan sonra soğanın suyunu çıkarın. Hasta kulağınıza bu sudan 2-3 damla damlatın ve başınız yana yatık şekilde biraz bekledikten sonra kafanızı ters yöne eğerek suyun dışarı çıkmasına izin verin.
Elma Sirkesi
Kulak enfeksiyonuna neden olan mantardan kurtulmak için elma sirkesi en etkili reçetelerden biridir.Bir miktar elma sirkesini yine aynı oranda su veya alkol ile karıştırın. Karışıma bir parça pamuk batırın . Pamuğu kulağınıza kulak tıkacı gibi tıkayın ve bu şekilde 5 dakika bekleyin. 5 dakikanın ardından pamuğu kulağınızdan çıkartın ve hasta kulağın üzerine yatın. Bu şekilde sıvının kulağınızdan akmasını sağlayacaksınız. Bir fön makinesi kullanarak kulağınızı olabildiğince kurutun.
Kulak enfeksiyonun Östaki borusu ile ilgisi varsa elma sirkesi ile gargara yapmak da işinize yarayabilir.
Tuz
Kulak enfeksiyonlarında en çok kullanılan doğal yöntemlerden biri, hemen her evde el altında olduğundan tuzdur desek yeridir.Bir fincan tuzu sos tavasında 3-5 dakika süreyle ısıtın. Sıcak tuzu bir çorabın ya da kalın bir bezin içine koyup ağzını bağlayın. Yakmayacak bir sıcaklığa eriştiğinde tuz dolu çorabı ya da bezi hasta kulağın üzerine koyun ve 5-10 dakika kadar bekletin.
Bu reçeteyi gün içerisinde ihtiyaç duyduğunuz kadar tekrarlayın. Çoraptan gelen ısı kulaktaki sıvıyı kurutacak ve hem şişliği hem de ağrıyı alacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder