Karabiberin Faydaları
Karabiber, anormal kalp hızı, soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık, diş bakımı, ishal için rahatlama dahil kulak ağrısı, göz problemleri, ateş, gaz, kangren, hazımsızlık, enfeksiyonlar, basur, mide ekşimesi, kalp hastalığı, fıtık, ses kısıklığı, akne, anemi, astım, şişkinlik, damar sertliği, tansiyon hastalıkları, çıban, kanser, kalp ve damar hastalıkları, kolik, iktidarsızlık, hazımsızlık, böcek ısırıkları, eklem ağrısı, böbrek enfeksiyonları, balgam, irin akması, romatizma, solunum bozuklukları, sinüs tıkanıklığı, sinüzit, kanser, karaciğer sorunları, burun tıkanıklığı, şişmanlık, boğaz ağrısı, diş ağrısı, diş çürümesi, boğmaca, su tutma, rüzgar ve solucanlar dahil olmak üzere deri rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir.
Karabiberin Tıbbi Yöntemleri
-Karabiber pek çok rahatsızlığın ilk nüksetmesinden sonra büyümesini engelleyen mükemmel bir ilaçtır.
-Bal ile karıştırılarak tüketilen toz karabiber mukoza rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına oldukça faydalıdır.
-Diğer yandan bu karışım akut hastalıkları tedavisinde günde 3 4 defa kullanılarak yararlanılabilmektedir.
-Karabiberi suda kaynatıp buharında 15 dakika kadar durduğunuzda, astım türü hastalıklarınıza iyi gelecektir.
-Karabiber balla karıştırılarak günde 2 defa aç karnına tüketilirse, öksürüğü geçirmek için oldukça faydalıolacaktır.
-Karabiber iyi bir idrar söktürücüdür ve bunun yanında gaz durumlarına karşı da tesirlidir
-Karabiber antibakteriyel özelliği bulunması sebebiyle vücudun mikroplarla mücadele etmesine yardımcı olmaktadır.
-Zerdeçal ile birlikte kararbiberi karıştırarak hazırlayacağınız karışım sigara bıraktırmada güçlü bir anti kanser özelliği olacaktır.
-Evde taze biberlerle yapılan toz biber ve karabiber hazır biberlere oranla faydaları daha fazla ve rahatsızlıklara karşı daha faydalıdır.
-Ancak ev yapımı toz bibder sadece 3 ay tazeliğini koruyabilmektedir. Hazır biber çeşitleri ise daha uzun süre tazeliğini korumakta ve bekletile bilmektedir.
-Her yemekte kullanılan bir tutam karabiber yalnızca tat vermekle kalmıyor bunun yanında sindirimi arttırmaya faydalı oluyor ve genel sağlığımızı güçlendiriyor ve hastalıklara karşı vücudu koruyor.
-Kimi insanda karabiber yan etki olarak hapşırmaya sebep olabilmektedir.
-Ayrıca karın bölgesinde ameliyat veya operasyon olan kimseler biber ilaveli yemekler tüketmemelidir. Çünkü biber çeşitleri bu insanlar üzerinde bağırsak yollarını kolayca tahriş edici etki gösterebilmektedir. Ayrıca karabiber yüksek dozlarda alınmamalıdır. Yemeğin ve hastalığın çeşidini ve miktarına göre ayarlayınız.
Karabiber, anormal kalp hızı, soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık, diş bakımı, ishal için rahatlama dahil kulak ağrısı, göz problemleri, ateş, gaz, kangren, hazımsızlık, enfeksiyonlar, basur, mide ekşimesi, kalp hastalığı, fıtık, ses kısıklığı, akne, anemi, astım, şişkinlik, damar sertliği, tansiyon hastalıkları, çıban, kanser, kalp ve damar hastalıkları, kolik, iktidarsızlık, hazımsızlık, böcek ısırıkları, eklem ağrısı, böbrek enfeksiyonları, balgam, irin akması, romatizma, solunum bozuklukları, sinüs tıkanıklığı, sinüzit, kanser, karaciğer sorunları, burun tıkanıklığı, şişmanlık, boğaz ağrısı, diş ağrısı, diş çürümesi, boğmaca, su tutma, rüzgar ve solucanlar dahil olmak üzere deri rahatsızlıklarına karşı oldukça etkilidir.
Karabiberin Tıbbi Yöntemleri
-Karabiber pek çok rahatsızlığın ilk nüksetmesinden sonra büyümesini engelleyen mükemmel bir ilaçtır.
-Bal ile karıştırılarak tüketilen toz karabiber mukoza rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına oldukça faydalıdır.
-Diğer yandan bu karışım akut hastalıkları tedavisinde günde 3 4 defa kullanılarak yararlanılabilmektedir.
-Karabiberi suda kaynatıp buharında 15 dakika kadar durduğunuzda, astım türü hastalıklarınıza iyi gelecektir.
-Karabiber balla karıştırılarak günde 2 defa aç karnına tüketilirse, öksürüğü geçirmek için oldukça faydalıolacaktır.
-Karabiber iyi bir idrar söktürücüdür ve bunun yanında gaz durumlarına karşı da tesirlidir
-Karabiber antibakteriyel özelliği bulunması sebebiyle vücudun mikroplarla mücadele etmesine yardımcı olmaktadır.
-Zerdeçal ile birlikte kararbiberi karıştırarak hazırlayacağınız karışım sigara bıraktırmada güçlü bir anti kanser özelliği olacaktır.
-Evde taze biberlerle yapılan toz biber ve karabiber hazır biberlere oranla faydaları daha fazla ve rahatsızlıklara karşı daha faydalıdır.
-Ancak ev yapımı toz bibder sadece 3 ay tazeliğini koruyabilmektedir. Hazır biber çeşitleri ise daha uzun süre tazeliğini korumakta ve bekletile bilmektedir.
-Her yemekte kullanılan bir tutam karabiber yalnızca tat vermekle kalmıyor bunun yanında sindirimi arttırmaya faydalı oluyor ve genel sağlığımızı güçlendiriyor ve hastalıklara karşı vücudu koruyor.
-Kimi insanda karabiber yan etki olarak hapşırmaya sebep olabilmektedir.
-Ayrıca karın bölgesinde ameliyat veya operasyon olan kimseler biber ilaveli yemekler tüketmemelidir. Çünkü biber çeşitleri bu insanlar üzerinde bağırsak yollarını kolayca tahriş edici etki gösterebilmektedir. Ayrıca karabiber yüksek dozlarda alınmamalıdır. Yemeğin ve hastalığın çeşidini ve miktarına göre ayarlayınız.
Yorumlar
Yorum Gönder