Hurmanın Faydaları
Hurma içeriğinde vitamin ve tatlılara benzer emilmesi kolay olan önemli maddeler içermektedir. Ayrıca hurma acıkmayı azaltmaya faydalıdır ve oruç tuttuğunuz zamanlarda tokluk hissi vermektedir.Yapılan araştırmalar sonucunda hurmanın hafızayı geliştirdiği, kolesterolü düşürdüğü, kanser önleyici antioksidanlar barındırdığı, bebeklerin beyin gelişimine ciddi katkılar sağladığı, ülsere ve böbrek yetmezliğine faydası olduğu, sindirim sistemini düzenlediği ortaya çıkmıştır. Tüm bu faydalarının yanında hurmanın çağın rahatsızlığı olan damar sertliği ve kolesterol içinde yararlı olduğu bilinmektedir. Ülkemizde sadece Ramazan ayında oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerekmektedir. Kadinneder.com olarak hurmanın faydalarını sizler için derledik.
Özellikle hanımlarda sıkça görülen ödem şikayetlerin ortadan kaldırılması için evde hazırlanabilecek ödem atıcı tarif bulunmaktadır.
Ödem Atıcı Hurma Tarifi
Gece uyumadan önce 1 su bardağı su içerisine, 1 tane kuru hurma katarak sabaha kadar bekletin.Sabah olduğunda hem suyu hem de hurmayı tüketin. Bu karışım bağırsak hareketlerinizin hızlanmasına ve ödemin atılmasına faydalı olacaktır.Ödem Atıcı Karışım
2 adet salatalık, 1 demet maydanoz ve 1 adet orta boy havuç suyunu karıştırarak tüketiniz. Damak tadınıza göre 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil de ekleyerek içebilirsiniz. Günde 2 defa aralıklarla içmek ödem atmanın sihirli formülüdür.İŞTE HURMANIN MUCİZEVİ FAYDALARI..!
Midede Tokluk Hissi OluşturuyorHurma içerisinde lif oranı oldukça yüksektir. Lifin yüksek olması mide ve bağırsakta sünger etkisi yapmasına neden olmaktadır. Hurma midede sünger gibi şişip yer kapladığından vücuda tokluk hissi vermektedir.
Kabızlıktan Koruyor
Yüksek oranda lif bağırsakların çalışmasına ve kabızlık sorununun ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
Kan Şekerini Dengelemeye Yardımcı Oluyor
Hurma sahurda yoğurtla beraber tüketilirse vücudun kan şekerini daha iyi kontrol altında tutmasına yardımcı olur.
İyi Bir Ara Öğün
Hurma ara öğün seçenekleri arasında liste başı olması gereken gıdalardan biridir. İkindi ara öğününde yoğurtla beraber yada 5 ile 6 adet çiğ bademle beraber afiyetle tüketebilirsiniz. Bu sayede akşam yemeğinde kendinizi control ederek daha az acıkmış olursunuz.
Hem Sinirlere Hem Gözlere Faydalı
Hurma içeriğinde bulunan A ve B gurubu vitaminler sayesinde hem sinir sistemini güçlendiriyor hem de görmeye oldukça faydalı geliyor.
Anne Sütünü Artırır
İçeriğinde bulunan ve meyve şekeri olan fruktoz susama hissini arttırarak daha fazla su içmeye neden olmakta, buda süt veren anneler için süt salgılanmasını arttırmaya faydalı olmaktadır.
3 Taneden Fazla Tüketilmemeli
Her bir hurma yaklaşık 20 kalori içermektedir. Bundan dolayı tüketilecek hurma sayısına dikkat edilmelidir. Bir defada 3 taneden fazla tüketmemek gerekmektedir. Daha fazla miktarlarda tüketmek her yiyecekte olduğu gibi hurmada da kilo alınmasına sebep olabilmektedir.
Kan Yapıcı
Hurmanın içeriğinde bulunan demir, kırmızı kan hücrelerinde mevcut olan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın önüne geçilmesine ve bebeğin gelişimi için hayati öneme sahip olan kandaki alyuvarların kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde hayatı öneme sahip olduğu belirtilmektedir.
İçeriğinde bulunan fazla demir nedeniyle, bir insanın günde 15 adet hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabildiği bilinmektedir. Hurma içeriğinde bulunan kalsiyum ve fosfor ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesinde oldukça önemli olan elementlerdir. Ayrıca içeriğinde bulunan fosfor ve kalsiyum ise kemik zayıflığına karşı vücudu koruyarak bu rahatsızlıkların azalmasına faydalı olmaktadır.
Böbrek Harabiyetine Engel Oluyor
2008’de yapılan bir çalışmada, hurma meyvesi ve çekirdeklerinden elde edilen özün, bir antibiyotiğin (gentamiçin) neden olduğu böbrek hasarını azaltmadaki etkisi araştırılmıştır. Yapılan araştırma neticesinde bu özün böbreklerin korunmasında oldukça faydalı olduğu ortaya çıkmıştır. Bilim insanları, hurmada bulunan antioksidan (E vitamini, askorbik asit ve melatonin) bileşiklerin bu korumayı sağladığını belirtmektedirler.
Yorumlar
Yorum Gönder